Вчера в столичен всекидневник се появи информация, че два клуба от Югозападната трета футболна лига нямат регистрация за новия сезон - това са Балкан 1929 и Сливнишки герой. Ето какво каза днес по този повод президентът на ФК Балкан 1929 Иван Редовски.


"Истината е, че Балкан е пълноправен член на Българския футболен съюз. Регистриран е вече в Министерството на младежта и спорта, така че тази информация е закъсняла. Тук е моментът на благодаря на Камен Еленков, който е юрист и се спрали безупречно с всички проблеми, свързани с пререгистрация в Търговския регистър, отткам в Министрерството на спорта. Всичко е изчистено, информацията е доста позакъсняла.


Ние направихме общото събрание на клуба още през декември 2019 година и извършихме всички пререгистрации. Но там не беше изписано с думи името на клуба, иначе в Устава всичко бе изрядно. Те ни го изпратиха като поправка и ние задвижихме нещата в Агенцията по вписванията. Всичко е точно.


БФС е такава институция, която след тези скандали, които се получиха със спортното министерство, нямаше на ди допусне до участие в първенството.