Треньорът на футболния отбор на Балкан Иван Редовски, който е и президент на ФК Балкан 1929, даде своята оценка за представянето на тима през есенния полусезон на Югозападната трета лига. Балкан е на 11-то място с актив от 19 точки, балансът му е 5 победи, 4 равенства и 7 загуби. Има и мач по-малко – отложения с Надежда Доброславци, който ще се играе през пролетта.


Как оценяваш представянето на Балкан през есенния полусезон?


Като цяло оценката ми е задоволителна. Но мястото в класирането не отговаря на показаното от  отбора през този полусезон. Смятам, че като игрово поведение, като физическо състояние, аз лично съм доволен от представянето на отбора, особено срещу първите отбори в челото на класирането.


Това бяха големите приливи, имаше обаче и неприятни отливи.


Да, първите и последните впечатления са най-трайни. В началото на сезона започнахме добре. После имахме една поредица от четири загуби, която ни коства това 11-то място в класирането. Накрая завършихме с едни запомнящи се мачове за Балкан като цяло.


Головата разлика е 18-19, което означава, че отборът е вкарвал по 1 гол на мач.


За мен е незадоволителен този резултат по отношение на вкараните голове, защото в предишните години вкарвахме повече. Имаме двама прекрасни централни нападатели, имаме външни офанзивни халфове, които могат да играят добре. Но във всички мачове направихме доста пропуски. И то от чисти голови положения, аз не броя всичките ситуациите за гол. Просто пропуските от чисти положения ни дойдоха в повече. И естествено централният нападател, който е винаги на върха и тегли отбора напред, когато печелим - той е герой, когато губим - той е виновният. Така че ще работим в тази насока, ще се опитаме да променим нещата по отношение на головете, и оттам вече ще дойдат и по-добрите резултати.


Имаше много контузии, и то на основни играчи.


Да, тези външни фактори много ни попречиха. При четирите поредни загуби, които допуснахме,  едва събирахме група от 12-13 футболисти. При единствената ни победа като гост над Банско бяхме точно 11 човека. И като към контузиите се наставят други странични фактори, които имаме през годините, имам предвид съдийско естество, плюс късмета,  и всичко това се натрупва. Но се надявам през новата година да нямаме контузени състезатели, да можем да се съберем в пълен състав за подготовката, и да започнем да работим. Момчетата понапипаха своите характери, усетиха моя стил на работа и смятам, че през втория полусезон няма да имаме такива сривове.


Кога се предвижда да започне подготовката?


Ще започнем на 18 януари. Първенството ще започне на 20 февруари, ако всичко е наред. Но виждате, че ситуацията се променя динамично, почти всеки ден. Но засега това са датите. Това са 35 дни, за които смятам, че отборът ще влезе в ритъм. Имаме да изиграем един отложен мач от есента с Надежда Доброславци, който предполагам че ще бъде или преди началото на пролетния дял, или в сряда след първия кръг.


Засега сме планирали 6 контроли, иска ми се да ги попълним с още две по-ранни дати. Първата ни е на 27 януари с Локомотив Мездра, след това с Дреновец, пак с Локомотив, с Ботев Ихтиман, с Олимпик Галата, със Спартак Плевен.Нарочно не искам да играем с отбори от нашата група, за да не вкарва излишно напрежение. Защото при нас тези контроли са с по-емоционален заряд.


Очакваме  новата година с нетърпение, защото тази 2020, която си отива след няколко дни, бе лоша във всяко едно отношение.


Тежка година. Но това са неща, които не зависят от нас. Трябва да се съобразяваме. Да си пожелаем нещо по-добро. Нека да посрещнем по-весело коледните и новогодишните празници. И за следващата година да си пожелаем да бъдем живи и здрави. Другите неща се нареждат.