Над 300 членове на БСП  в община Ботевград гласуват днес за председател на партията.


В надпреварата за лидерското място участват четирима кандидати – досегашният председател Корнелия Нинова, заместникът й Кирил Добрев, Валери Жаблянов и Красимир Янков.


Преди два дни Георги Тодоров, който също бе сред претендентите, е подал декларация за отказ от участие в изборите и регистрацията му е заличена. Гласовете за него ще бъдат отчетени като недействителни, предупреждават в изборните секции. 


Три дни преди прекия избор за председател на БСП кандидатите Валери Жаблянов и Красимир Янков прекратиха кампаниите си и призоваха да не се гласува заради съмнения за опорочаване на вота. Те обаче остават в надпреварата, съобщават националните медии. 


В община Ботевград гласуването протича спокойно. Избирателната активност е висока. Към 12 часа броят на  гласувалите е 240 – 77,99 на сто от имащите право на вот, а те са точно 308 членове на общинската организация на БСП, всички приети до 31 декември 2019 год. 


В Ботевград изборната секция се помещава в клуба на партията. В петте големи села секционните избирателни комисии са разположени в пенсионерските клубове, а за по-малките – Радотина, Рашково, Боженица, Липница и Елов дол, е осигурена мобилна секция. За улеснение на трудноподвижните членове е пригодена подвижна кутия. Изборният ден ще приключи в 19 часа.