Новината, че от тази учебна 2020/2021 година в Етрополската професионална гимназия „Тодор Пеев” се въвежда и дуална форма на обучение, съобщи при приветственото си слово директорката Десислава Найденова.
Първият учебен ден започна с вдигане на Националния трибагреник под съпровод на Химна на Република България. Последва изнасяна на училищната знаме, като знаменосците преминаха в тържествен марш пред ученическия строй.
Тържествен водосвет отслужи отец Огнян.
Още в началото на приветствието си директорката съобщи, че на тържеството присъстват Росица Христова – заместник-кмет и Нели Сейменарова – началник-отдел „Финансово-счетоводна дейност, бюджет и човешки ресурси”.
Росица Христова връчи на ръководството на училището поздравителен адрес от кмета на Етрополска община Димитър Димитров и красив букет цветя.
За тази учебна година са записани в две паралелки за VІІІ клас 50 ученика, които ще се обучават в две форми: обикновена и дуална. Дуалната форма, която придобива все по-широко приложение в образованието на страната, ще се осъществява благодарение подкрепата на Елаците-МЕД АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.
Техните представители - Даниела Горанова и Тодорка Владимирова  подариха на директорката красива кошница и букет цветя.
След изпращане на училищното знаме, първи влязоха в класните стаи учениците от бъдещите осми класове. Бяха посрещнати по стар български обичай, с хляб и сол.
Заради пандемията родители и други външни лица не бяха допуснати.