Официално бе даден стартът на новата учебна 2020/2021 година в СУ „Христо Ясенов” – Етрополе. За пореден път учебната година започна с много усмивки и трепет, учениците прекрачиха прага на училището заедно със своите класни ръководители, които ще бъдат неотлъчно до тях по пътя на знанието.
Официално откриване имаха учениците от първи, пети и осми клас. Празничният ден бе отбелязан с песни, стихове и настроение. След като прозвуча химна на България и бе посрещнато знамето на училището, приветствие към присъстващите отправи Директорът на училището г-жа Мила Манчева. В словото си г-жа Манчева приветства ученици и родители в празничния 15-ти септември в СУ „Христо Ясенов”. Тя пожела на децата да бъдат здрави, успешни, да радват своите учители и родители. Учебната година да бъде присъствена и успешна.
Заместник – кметът на Община Етрополе Станка Димитрова прочете поздравителен адрес от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров.
От името на обществения съвет към училището, приветствие отправи Владимир Александров.
По стара българска традиция, празничен водосвет за здраве и благословия бе отслужен от отец Огнян. Той пожела на всички здраве и благоденствие.
За поредна година, учениците от дванадесети клас поведоха първолаците към новите им класни стаи, за да отбележат първите стъпки едно ново начало.
Всеки първокласник получи подарък книжка с лично обръщение от Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров.


Текст и снимки: Общината