Още в 9 часа дворът на училището се изпълни с ученици и родители. Официални гости на тържеството бяха - Наталия Михалевска - началник на кабинета на Министъра на образованието и науката, Илин Черняшки - председател на Общински съвет – Ботевград, Стефка Граматикова - секретар на Община Ботевград, Методи Драганов - кмет на Скравена, Красимира Петрова- директор на Дирекция социално подпомагане – Ботевград и Нели Георгиева - директор на ДГ „Детелина“ – Скравена. Присъстваха и много бивши учители, родители и граждани.


Под звуците на Химна на Република България бе издигнат националният флаг. Церемонията по откриването на новата учебна година продължи с литературно-музикална програма. Директорът на училището – Петко Петков, поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата учебна година. 


Всички присъстващи бяха поздравени и от Наталия Михалевска и Стефка Граматикова, които пожелаха на учениците и учителите успешна учебна година. След това директорът на училището удари школското звънче!


С много настроение, цветя и усмивки прага на училището първи прекрачиха най-малките – първокласниците, водени от своята учителка Даниела Димитрова. Заедно с тях в класната стая влязоха и развълнуваните им родители. 


Останалите ученици, придружени от класните си ръководители, изпълниха с глъч и закачки коридорите и празнично украсените класни стаи.