Кметът на Община Ботевград – Иван Гавалюгов, бе официален гост на откриването на новата учебна 2022/2023 година в ТПГ „Стамен Панчев“ – Ботевград. Тържеството се състоя пред сградата на училището. Осмокласниците, които ще се обучават от тази година в три специалности на професионалната гимназия, са 48 на брой. Общият брой на учениците в дневна форма е 234.


След традиционната програма по откриването на учебната година, думата за приветствие към присъстващите бе предоставена на кмета Гавалюгов. Той подчерта, че ТПГ разполага с една от най-хубавите материални бази в общината. „Знам, че през новата учебна година всички Вие ще се стремите към добри резултати и съм убеден, че в това училище има учители, има ръководители, които могат да помогнат това да се случи. Поздравявам Ви с първия учебен ден! Пожелавам Ви тази учебна година да проявите желанието, да се доверите на Вашите учители и да положите необходимите усилия да овладеете основни и базови знания и умения, което ще е гаранция за едно Ваше по-добро бъдеще. Успех!“, каза още в поздравителното си слово Иван Гавалюгов.


Поздравителни адреси за първия учебен ден до ТПГ „Стамен Панчев“ са изпратили: Росица Иванова - директор на Регионално управление на образованието - София област, д-р Илин Черняшки – председател на Общински съвет – Ботевград,  Дамян Маринов – общински съветник и фирма „Даникар“ – Ботевград.