Утре - събота, 19 септември футболният отбор на Балкан ще приеме един от новаците в Югозападната трета лига - Гранит Владая, в среща от седмия кръг на първенството. Мачът е от 17.00 ч. на градския стадион "Христо Ботев".


Преди тази среща пред треньора Иван Редовски стои не съвсем лекият въпрос да избере 11 здрави играчи. В последните кръгове и дни прекалено много станаха контузените футболисти от отбора. В последния мач миналата събота в Банско капитанът Здравко Атанасов трудно доигра срещата заради болки в кръста и е под въпрос за утре. С обърнат глезен е и друг основен играч - левият бек Димитър Руйчев. Невъзстановен след  разтежение пък е Георги Кременлиев. За капак на всичко това на вчерашната тренировка травма получи и титулярният централен бранител Симеон Иванов - Матераци.


Още двама играчи със сигурност няма да бъдат в състава - централният нападател Кристиян Ковачев и трайно контузеният Ивайло Бояджиев, който се възстановява след операция. Друга неприятност е, че няма да играе и халфът Ясен Георгиев, който е с наказание за една среща.


Добрата новина е, че вече е възстановен опитният халф Емил Колев, който води пълноценна подготовка. Хубава вест е и това, че утре се очаква да дебютира в Балкан Йоан Маринов, доскорошен състезател на ЦСКА 1948 и на Миньор Перник.


Гостите от Гранит Владая са с две последователни победи в последните два кръга. Те спечелиха гостуването на Пирин Разлог с 2-0 и победиха у дома Сливнишки герой с 1-0, и във временното класиране са на 10-то място с 8 точки и баланс 2 победи, 2 равни и 2 загуби.


Преди утрешния мач Балкан има 11 точки от 3 победи, 2 равни и 1 поражение и дели 5-7 място. Миналия кръг постигна първата си победа като гост - над Банско с 1-0.