По инициатива на местната организация на хората с онкологични заболявания днес в Ботевград бе открита официално Алея на надеждата. “Идеята е тя да напомня на хората, че винаги има надежда да се преборят с най-страшното заболяване – рака.” – каза Веселка Маринова – председател на организацията. Тя благодари на всички, които отделиха от времето си и дойдоха на откриването, за да покажат, че са съпричастни към проблемите на онкоболните.

На откриването присъства Теодора Захариева, която успя да пребори рака и да осъди държавата, че не осигурява достатъчно животоспасяващи лекарства за онкодиспансерите. Тя подари на всички присъстващи по една значка с надпис “Аз вярвам!” и обеща помощта си на всеки, който има нужда от нея. 

Поздравителен адрес по повод осъществяването на инициативата за изграждане на Алея на надеждата изпрати кметът Георги Георгиев, както и ръководството на Националната асоциация на хората с онкологични заболявания.

В края на тържественото откриване във въздуха бяха пуснати розови балони в знак на съпричастност към болните от рак. Веселка Маринова отправи призив към тях – “да се борят за живота си и да вярват, че има надежда да преодолеят страшното заболяване”.