За поредна година се даде старт на кампанията „Детско полицейско управление“.  Откриването бе в III „г“ клас на СУ „Христо Ясенов“ с класен ръководител Виолета Димитрова.  Официалното откриване бе направено от гл. инспектор  Георги Стаменов – Началник на РУ на МВР – Етрополе, Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ и инспектор Павлин Ангелов – Началник група „Пътна полиция“, инспектор Георги Георгиев – инспектор „Охранителна полиция“.
Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните класове.
Инспектор Сиракова разясни на малките "полицаи" какви ще са техните задачи в извънкласните занимания по програмата. Целта е чрез теоретични и практически занятия по детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, оказване на долекарска помощ, здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения. В обучителния процес ще участват служители от структурите на охранителна, пътна и криминална полиция в районното управление.
Доброволците заедно с техните класни ръководители прочетоха колективно етичния кодекс, включващ техните задължения и отговорности и тържествено обещаха да го спазват.


Текст и снимки: Община Етрополе