Дамян Маринов напуска групата на ПП МИР и става независим общински съветник


"Както съм го правил досега, ще продължавам да работя почтено, активно и открито за развитието на нашата община и подобряване на условията за живот в нея. Няма да преча, няма да спъвам разумни решения и проекти, а ще помагам с всички сили за тяхното осъществяване“, увери новият председател на партия ГЕРБ в Ботевград - Дамян Маринов.  


Маринов е подал заявление до председателя на ОбС Ботевград за напускане на групата на ПП МИР. От своя страна д-р Илин Черняшки ще внесе заявлението в Общинската избирателна комисия. Това съобщи Дамян Маринов на брифинг, който даде днес за местните медии. 


"Ставам независим общински съветник, за да няма спекулации по отношение на това, че представлявам една партия, а работя като общински съветник от друга. Член съм на ПП ГЕРБ от 2015 год. и не съм прекъсвал членството си. По време на предизборната кампания миналата година този факт бе оповестяван на всяка среща с избирателите, уточни Маринов. -Поради разногласия с моя предшественик – Мартин Тинчев, по важни и наболели проблеми на общината, участвах в изборите за местна власт като кандидат за общински съветник от ПП МИР", добави той.


„Листата ни обедини като общественици, а не като членове на партии, обясни Маринов. – Първия мандат бях избран за общински съветник от ПП ГЕРБ с преференциален вот. На тези избори също получих подкрепа. А това е доказателство, че и като общински съветник от ГЕРБ съм работил почтено“, каза още Маринов.  


Решението Дамян Маринов временно да оглави ГЕРБ в Ботевград е взето от Изпълнителната комисия на партията. Очакванията на централното ръководство към него са за конструктивна и ползотворна работа в името на развитието на общината и стабилизране на местната структура на партията, правличане на млади хора за членове, добър диалог с гражданите, по-добро взаимодействие между хората, общината и държавата.   


"Факт е, че партия ГЕРБ беше доста капсулирана в Ботевград. Сега ще отворим широко вратите за всеки желаещ да дойде при нас, да разговаря с нас, да сподели своя проблем и своята болка, своя идея за развитието на нашата община", обясни Маринов.  


На въпроса дали е обсъдил с кмета на Ботевград, който бе водач на листата на МИР, и с ръководителя на групата  общински съветници от МИР решението си  да оглави ГЕРБ в Ботевград, Дамян Маринов отговори: „Уведомих ги за решението си, не съм искал разрешение от тяхна страна. Защото ние сме, пак ще се повторя, общественици  и смятам, че не е необходимо да искам разрешение за това мое действие.“. 


Дамян Маринов е бил представен от областния координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова пред членове на партията в Ботевград. Неговият предшественик не е присъствал. От групата на ГЕРБ в Общинския съвет са били Росица Милчева и Иван Николов.