По повод празника на Ботевград председателят на ПП МИР Симеон Славчев изпрати поздравителен адрес до кмета на града и всички негови жители.


Уважаеми г-н Гавалюгов,


скъпи ботевградчани,


най-сърдечно Ви поздравявам по повод 143-тата годишнина от Освобождението на Ботевград от турско робство.


Поради усложнената епидемична обстановка за първа година няма да има официални чествания, но всички вие, ботевградчани, ще отдадете заслужена почит към всички герои, които на паметния 29 ноември 1877 година отхвърлиха мрака на робството и завещаха своя стремеж към свобода, справедливост и човешко достойнство на Ботевград и всички негови жители.


Свободата на Ботевград не беше дадена даром, тя бе дело на възрожденците, революционерите, опълченците и доброволците, които заедно с братската помощ на руските войници и офицери направиха подвиг.


Преди 143 години Руско-турската освободителна война предначерта пътя на нашето Отечество и ние днес сме длъжни не само да почетем поредната дата в историческия ни календар, ние днес сме длъжни да следваме нравствения и моралния ориентир на нашите предци, които дадоха живота си за Свободата на Ботевград и нашата Родина.


Днес повече от всякога имаме нужда да съхраним и да следваме примера, който преди 143 години нашите възрожденци, революционери и опълченци ни дадоха. Днес повече от всякога българския народ трябва да бъде обединен, защото българската история е доказала, че тогава когато българите сме единни, успяваме да се справим с всяка трудност и да преодолеем всяко препятствие. Длъжни сме да го направим не само заради нашите предци, които дадоха живота си за Свободата и Независимостта на България, но и заради нашите деца и най-вече в името на нашата Родина.


Уважаеми г-н Гавалюгов,


поздравявам Вас, общинското ръководство и всички ботевградчани, че сте обединени и заедно доказахте, че с морал, честност, откритост, почтеност и увереност може въпреки трудностите да се работи за решаването на проблемите на Ботевград и ботевградчани. Продължавайте все така уверено, смело и непримиримо да градите със собствените си ръце настоящето и бъдещето на този български възрожденски град! Моралът, инициативността и родолюбието са духа и сърцето на Ботевград и ботевградчани и вие ежедневно с Вашите дела го доказвате.


Уважаеми г-н Гавалюгов,


скъпи ботевградчани,


желая Ви много здраве, щастие, мир и благополучие! 


Честит празник!


Симеон Славчев,


председател на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)