Българската федерация по баскетбол ще иска обяснение от Деян Карамфилов за положителния тест, който даде за коронавирус, докато отборът беше в "балона" в Сараево. Гардът изненадващо се оказа заразен с COVID-19 и не успя да вземе участие в двата мача от квалификациите. Всичко това стана на фона на безпрецедентното тестване на „лъвовете“ по време на лагера в Правец, както и след пристигането им в столицата на Босна и Херцеговина.


„Това не може да остане просто така. Толкова много тестове направихме и накрая, поставени в „балон“, даваме положителна проба. Трябва да се разбере какво, как, къде и с кого... Може да имаме много съмнения откъде е дошъл този позитивен тест. Играчът трябва да си каже какво е правил и как се е заразил, защото това можеше да ни коства изобщо участието в мача с Гърция. Ще има разследване на този казус“, коментира пред изданието президентът на федерацията Георги Глушков.


Плеймейкърът остана изолиран и не взе участие при загубите от Босна и Херцеговина и Гърция. Заради положителната проба на родните национали беше забранено да се събират след тренировка и дори да направят анализ след първата среща.

"Тема Спорт"