„Хиляди благодарности от нас! Всички толкова бяха щастливи, че веднага някои дойдоха да изразят благодарността си.“ – споделя Маргарита Стефанова -председател на Клуба на диабетика. „Още снощи започнахме да правим пакетите, за да могат днес, след 10 часа, хората да ги получат. Нямаме думи да изкажем признателността си към ръководството на Елаците-Мед! Освен огромно благодарим, няма какво друго да кажем! – не спира тя.


Повече от 420 души с увреждания от община Етрополе са получили основни хранителни продукти, дарение от „Елаците-Мед“ АД. Инициативата на компанията започна във връзка с отбелязването на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември и е част от последователната социална политика на Група ГЕОТЕХМИН, в рамките на Благотворителната програма „Българските добродетели“.  Продуктите са доставени в Клуба, определен за хората с увреждания в Етрополе. Раздаването на пакетите с  основни хранителни продукти започна на 4 декември и е организирано и съобразено с всички изисквания и предписания на Министерството на здравеопазването, съобщи Маргарита Стефанова, председател на Клуба на диабетика. Предприети са строги противоепидемични мерки. Пристигащите се посрещат от определен от клуба човек с дезинфектант за ръце. Организиран е зелен коридор за получаващите пакетите, като входът и изходът са разделени. На определен период време залата се минава с дезинфектант и всички хора на първа линия са снабдени с маски и шлемове.


Целта на инициативата на „Елаците-Мед“ АД е нашите съграждани в неравностойно положение поради здравословни проблеми да бъдат  подкрепени с хранителни продукти за предстоящите коледни празници и по време на епидемиологичната обстановка в страната.  В дните на пандемията трябва да  проявим съпричастност и грижа за хората, които се нуждаят от помощ и най-вече да им покажем, че за нас те са ценни със своите индивидуалност и опит.


Първото нещо, което прави впечатление при раздаването на пакетите е създаденият ред и стриктно спазване на противоепидемичните изиствания. Ще продължава в понеделник и ще трае докато всеки получи своя пакет. Лежащо болните ще получат продуктите си по домовете.


Служители на Клуба подготвят бързо предварително пакетите, което улеснява минаването на повече хора за по-кратко време. „Получаването им се отмята по предварително съставен списък от Клуба за 224 за хора с увреждания и 210 диабетици.“ – съобщи г-жа Маргарита Стефанова.


Очевидно е задоволството на хората от инициативата на „Елаците-Мед“.


Драгомир Стоянов: „Да е жив и здрав г-н Цоло Вутов. Докато го има, ще има и други помощи за тези хора. Никое друго предприятие не прави такива дарения.“


 Цветанка Николова: „Елаците“ ни зарадваха с идващите коледни и новогодишни празници. От тях получаваме дарения редовно. Това не е първото и надяваме се, че няма да е последното. Това е една коледна изненада, затова се радваме от сърце.“


Още мнения: "Това е голяма изненада за тези хора и поне пред празниците ще се почувстват по-щастливи!" "Дарението е и по повод на Празника на хората в неравностойно положение и Празника на диабетиците. За което благодарим!"


"Честитим предстоящите празници на ръководството на „Елаците-Мед“! Да са живи и здрави!"


При разговора разбрахме още, че Общината оказва изключително съдействие при раздаване на даренията. Включително и с превоз на пакетите за хората от селата.