Екипът на местната структура на ПП ГЕРБ благодари на децата, които участваха в Коледното предизвикателство, за тяхната активност, старание, желание и за чудесното коледно настроение, което създадоха с творбите си.


В конкурс взеха участие над 100 деца от различни възрастови групи (3 – 16 години). 129 бе общият брой на творбите в трите обявени категории: Изобразително изкуство; Проза; Арт изкуство.


Целта на конкурса, организиран от ГЕРБ Ботевград, бе да се осигури възможност за творческа изява на подрастващите, да се стимулират техните дарби и детската креативност по зададените теми за най-светлите семейни празници.


Тричленно жури в състав: Володя Казаков – член на Съюза на българските художници; Симеон Ангелов – зам. -председател на Сдружението на литературните творци „Стамен Панчев“; Ванина Каменова – начален учител в ОУ „Васил Левски“ – Ботевград, отличи най-добрите творби.


От всяка категория бяха излъчени по трима победители.


В категория „Изобразително изкуство” класирането е следното:


1-во място- Матилда Матева;


2-ро място- Лора Маринова; 


3-то място- Георги Цветков.


В тази категория бяха присъдени и три специални награди:


Цветомир Иванов – на 7 год.; 


Атанаска Богданова – на 8 год.;


Валентин Лазаров – на 5 год.


Наградите – пастели, бои и други материали за ръчно творчество, бяха връчени от Водоля Казаков.


„Детската креативност се проявява още в най-ранна възраст, въображението и талантът трябва да се развиват и поощряват“ – заяви художникът.


В категория „Проза” класираните на първите три места са:


Памела Коцева;


Десислава Младенска;


Николета Войкина.


Те получиха съответно електронна книга, несесер и комплект химикалки, тефтер с химикалка.


Симеон Ангелов също бе затруднен в избора си. Неговият коментар от представените 8 есета и 4 стихотворения бе: „Аз наистина ще имам една щастлива Коледа! Просълзиха ме талантливите деца на Ботевград! Чувствам се изключително добре и вярвам, че успехите на българските деца заслужават специално внимание. Освен на талант и въображение, те се дължат на много труд и усилия, положени през годината. 


В категория „АРТ изкуство” класиренато е следното:


1-во място- Никол Христова;


2-ро място- Кара Диланова;


3-то място- Давид Димов;


И тримата победители получиха по един диамантен гоблен.


Организаторите изненадаха всички участници в конкурса с коледни подаръци и грамоти за участие. 


“Желаем на всички деца и техните семейства весело посрещане на Нова година! Бъдете здрави, щастливи и все така талантливи!“, пожелава координаторът на ГЕРБ Ботевград Дамян Маринов.