Предложението  на Община Ботевград за промяна на предназначението на старата училищна сграда във Врачеш, която е неизползваема от дълги години, получи положително становище от Регионалното управление на образованието. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с местните медии.


Както вече сме информирали, преди близо година към сградата имаше проявен инвеститорски интерес. Идеята на потенциалния инвеститор тогава бе да я превърне в Дом за социални услуги на самотно живеещи възрастни хора. По примера на бившата детска ясла в Скравена. До този момент обаче Общината получи  два отказа - от РУО  и МОН, за промяна на предназначението на имота. 


През юни миналата година Общинският съвет излезе с декларация до двете образователни институции, в която се настояваше те да преразгледат позицията си относно рушащата се сграда на старото училище. 


"Това е една положителна развръзка на казуса, която ще е от полза на цялото село. Държа да отбележа, че тази промяна на мнението на РУО по въпроса, след два отказа, е станала със съдействието на независимия общински съветник Дамян Маринов, който оглави местната структура на ПП ГЕРБ.“.


Какво още каза кметът Гавалюгов, може да проследите във видео материала.