На основание чл. 44, ал. 2, във връзка с чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 182, ал. 1, ал. 3, ал. 4, чл. 183, ал. 3 - 5, чл. 184 -186 от Изборния кодекс, Указ № 9 от 14.01.2021 г. на президента на Република България за насрочване на избори за Народно събрание на 4 април 2021 г., / Обн. ДВ, бр. № 5 от 19.01.2021 г./ Решение № 2064 - НС/16.02.2021 г. на ЦИК и Наредба № 1 за обществения ред приета от ОбС-Етрополе


РАЗПОРЕЖДАМ:


1. Определям места за поставяне на плакати, обръщения и други агитационни материали на обществените места на територията на Община Етрополе, на регистрираните партии, коалиции в изборите за Народно събрание на 4 април 2021г., както следва:


Населено място Места за агитационни материали
гр. Етрополе Таблата определени за целта в района на централния площад
с. Лопян На хранителните магазини на РПК
с. Бойковец Двете табла на площада
с. Лъга Горна Лъга - таблото срещу павилиона на РПК Средна Лъга - таблото пред кметството Долна Лъга - таблото
с. Рибарица Таблата на площада
с. Ямна На хранителния магазин на РПК в м. "Падеш" На хранителния магазин на РПК в м."Златичора" На хранителния магазин на РПК в м. "Горна Ямна"
с. Брусен Таблото до спирката
с. М. Искър Таблото в центъра на селото
с. Оселна На сградата на бившето ТКЗС


2. Забранявам използването на имотите общинска собственост и общинския транспорт за предизборна агитация, независимо от съгласието на концесионери или наематели.
3. Забранявам  поставянето  на  агитационни  материали  на  електрически  стълбове, разпределителни касети за телефонно, ел. захранване и др. съоръжения, дървета, паркови елементи, подпорни стени и спирки на обществения транспорт.
4. Забранявам поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването. 5. Не допускам предизборна агитация в общинските учреждения и институции, общинските предприятия и търговските дружества с повече от 50 но сто общинско участие в капитала.
6. Не допускам предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.
7. На сгради, огради и витрини, собственост на фирми и лична собственост, агитационни материали се поставят само с изричното съгласие на собственика или управителя на имота.
8. Не допускам извършването на предизборна агитация от служителите на
вероизповеданията. Не са предизборна агитация извършването на религиозни обреди.
9. Поставените агитационни материали да отговарят на изискванията на чл. 183, ал. 1 и
ал. 2 от Изборния кодекс. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава и информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле.
10. Забранявам използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В агитационните материали се забранява използване на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.
11. Забранявам унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени в съответствие с Изборния кодекс, до приключване на изборния ден.
12. Забранявам поставянето на предизборни агитационни материали извън предизборната кампания.
13. Задължавам всички политически сили /политически партии, коалиции от
партии и инициативни комитети/ на основание чл. 186, ал. 3 от ИК в 7-дневен срок след
изборния ден да премахнат поставените от тях агитационни материали.
При неизпълнение на задълженията по чл. 186, ал. 3 от ИК за премахване на използваните агитационни материали в 7-дневен срок след приключване на изборния ден, да се наложат предвидените санкции, по реда и в размер определени в чл. 472 от ИК.
Заповедта, да се връчи на представителите на политическите партии, коалиции и инициативни комитети с обратна разписка.
Настоящата заповед да се оповести публично чрез средствата за масова информация и интернет страницата на Община Етрополе.
Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на кметовете и кметските наместници, началника на РУ на МВР - Етрополе и Общинския инспекторат.
 
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ /п/
Кмет на Община Етрополе