Надеждите на Балкан в днешния полуфинал за Купата на България рухнаха, направо се сгромолясаха с трясък. Отборът не можа да се противопостави по никакъв начин на Рилски спортист и загуби с катастрофална разлика от цели 42 точки - 90-48 (22-14, 25-16, 22-8, 21-10). Едва ли някои си спомня такова поражение.


За играта на Балкан в тази среща могат да се използват много определения. Едно от най-точните е - немощна. Ако на някого това не му допада, може да потърси подобни думи в синонмния речник.


От обясненията след мача от страна на Балкан не можа да се разбере причината за това отчайващо представяне.  През първото полувреме Рилски спортист доманираше изцяло - 47-30. До края на мача трагичното представяне на Балкан продължи - за второто полувреме отбеляза едва 18 точки.


В кръстословиците има една трибуквена дума "тир" - със значение помещение за стрелба в цел. В такова се превърна за Балкан игралното поле в Асарел Арена. Зелените направиха антирекорд, който едва ли ще бъде подобрен скоро - нито една тройка от цели 26 шута. Борбите - 51-28 в полза на победителите, асистенции - 25-14. Безкрайно красноречиво. Единствените двама с двуцифрено изражение на вкараните точки - по 14, бяха Димитър Димитров и Тауан Ейджи.


Дано този безславен мач да е бил някаква нископроцентна случайност според теорията на вероятностите. 


Предстоят мачовете от Топ 16 на ФИБА къп, домакин на които е Ботевград от 23 до 25 март. А преди това - на 20 март, в среща от НБЛ Балкан е домакин на Берое, който пък вчера в един от четвъртфиналите бе надигран от Ямбол с 98-88.