Ден след настъпването на астрономическата пролет (20 март - събота) зимата се завърна в почти цяла България. Очаква се  метеорологичната обстановка да е без промяна в следващите три дни, като на много места ще продължи да вали сняг, казаха днес от Агенция „Пътна инфраструктура“.


След снеговалежите през последните два дни на територията на Община Ботевград се натрупа снежна покривка между 10 и 30 сантиметра. Заради мокрия сняг на няколко места в общината паднаха клони и дървета, съобщиха от отдел „Контрол по сигурността и обществения ред“. Сигнал за паднало дърво (на снимката) в района на Жабешкото блато в Зелин е бил подаден на дежурния им телефон тази сутрин. Съобщения за паднали клони пък са получени за две места – на отбивката от АМ „Хемус“ в местността Малините и по пътя за Врачеш, в района на местността Розите. От обществения ред са препратили сигналите съответно на АПИ и ОП БКС.


Снегопочистващите машини на ОП БКС са започнали почистването на улиците в Ботевград и Зелин в 2 часа тази нощ.


От началото на деня проблеми с електричеството имат почти всички села, разположени в по-високите части на общината. Работи се по отстраняване на авариите.