От баскетболния отбор на Ямбол също насочиха вниманието си към съдийските отсъждания по време на вчерашната загуба от Левски Лукойл с крайното 80:87 в зала "Диана". В официалната си страница във "Facebook" ямболии наблегнаха върху разликата в изпълнените наказателни удари от двата тима - 5 срещу 32. Ето какво написаха от клуба:


"Видео с избрани моменти от мача между Ямбол и Левски Лукойл. https://bit.ly/2OXNhl9


Мач в който ямболския отбор изпълни само 5 наказателни удара срещу 32 за опонента му (средно през сезона Ямбол изпълнява по 17,9 FT). Разликата от -27 стрелби от линията е най-голямата от всичките ни 551 официални мача за последните 21 редовни сезона. 

Този мач подобри рекорда от -26 разлика в други два мача играни от нас на 16 март 2019 (8 срещу 34) и на 15 януари 2021 (2 срещу 28). И в тези два мача опонента ни е един и същ ........ Левски Лукойл."


ТОНИ ДЕЧЕВ ОСТАНА БЕЗ ДУМИ СЛЕД ЗАГУБАТА


Старши треньорът на баскетболния отбор на Ямбол Тони Дечев остана без думи след поражението от Левски Лукойл с 80:87 в среща от 22-я кръг на НБЛ. Ямболии водеха с двуцифрен аванс на влизане в последната четвърт, но допуснаха обрат, след като натрупаха цели 12 лични нарушения във финалните 10 минути и позволиха на "сините" да се измъкнат с победата.


„Ще дам интервюто, само защото съм задължен да го направя. Поздравявам отбора си за играта. Нищо повече няма да кажа“, кратък бе Дечев в ефира на Max Sport 2.