Предстои полагането на ударопоглъщаща настилка на най-новата детска площадка в градския парк. Тя ще бъде реализирана този месец, веднага след първите няколко дни с температури над 15 градуса. Това каза пред местните медии днес кметът Иван Гавалюгов, помолен да коментира публикации в социалните мрежи за инциденти с деца. 


„Надявам се, че пострадалите дечица вече са добре. Неприятни са тези инциденти. Детската площадка в южната част на парка, най-новата, още не е завършена. Още не е положена саморазливната каучукова настилка. Технологично изискване е поставянето на този вид покритие да бъде след поредица от дни с температури не по-ниски от 15 градуса. Игровите съоръжения на тази площадка бяха монтирани точно в края на 2020 година. Атмосферните условия тогава не позволяваха да се положи настилката. Няколко пъти поставяхме сигнализираща лента, с която предупреждаваме родителите да обърнат внимание, че площадката не е довършена и да бъдат бдителни. Дали от животни, дали от хора, лентата постоянно се премахваше.“ – коментира Иван Гавалюгов. 


Кметът призовава всички родители да следят действията на децата си, когато играят на тази площадка, и да бъдат неотлъчно до тях.


"Аз също съм родител, аз също водя моето най-малко дете на тази площадка, но през цялото време стоя близо до него.“ – допълни градоначалникът.


На днешния брифинг с медиите стана ясно още, че само един кандидат е подал документи за участие в обществената поръчка за доставка и монтаж на съоръжения за скейтборд на бетоновата площадка, намираща се също в южната част на градския парк.


По думи на кмета Гавалюгов, до десетина дни ще бъде подписан договор с доставчика на оборудването. Скейт зоната в парка ще бъде готова за експлоатация до края на месец юни.