По повод Великденските празници Община Ботевград организира забавления за децата в празничните дни – 02.05. и 03.05. 2021 г.


За втора поредна година провеждането на традиционния Великденски събор на Ботевград е невъзможно заради извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19, но тъй като голяма част от ограничителните мерки вече отпаднаха, община Ботевград ще организира забавна програма на открито за най-малките.


На Великден 02.05.2021 г. /неделя/ в Градския парк от 10:30 часа част от състезателите на Баскетболен клуб „Балкан“ (мъже) ще поиграят с всички желаещи деца. За целта ще бъде донесен подвижен баскетболен кош и баскетболистите ще покажат своите умения на малките фенове.


От 11:00 часа отново в парка малчуганите ще могат да се включат в работилничка „Весел Великден“. Персоналът на ЦПЛР Ботевград ще покаже различни техники за рисуване, лепене и декупаж, а малките творци ще изработят различни предмети на великденска тематика.


В деня на събора на Ботевград - 03.05.2021 г., от 08:00 часа в църква „Свето Вознесение Господне“ ще бъде отслужена Архиерейска възкресна света литургия .


В Градския парк от 09:30 часа Общински духов оркестър Ботевград ще зарадва жителите и гостите на града с Великденски концерт, а в 10:30 часа НВПР Ловчански митрополит Гавриил ще отслужи Водосвет за здраве и благополучие. По традиция Дружество „Орханиец“ ще раздаде 30-метров козунак, който Владиката ще освети.


Програмата за децата продължава и в този ден. От 11:00 часа в парка ще посрещнем великденски герои, които ще организират щуро парти „ВЕСЕЛ ВЕЛИКДЕН“ за децата, което ще включва музика, танци, щафетни игри, както и машина за сапунени балони, машина за сняг и мини надуваем замък, подходящ за най – малките!


*Организаторите си запазват правото на промени в програмата при лоши метеорологични условия!