В днешната втора среща от полуфиналния плейоф Балкан не оказа особена съпротива на домакините от Левски, които победиха с 31 точки разлика - 84-53 (23-11, 20-11, 20-20, 21-11). И по този начин поведоха с 2-0 в серията, която се играе до 3 победи. Третият мач е в неделя, 9 май в Арена Ботевград.


След доста бледа игра през първите две части на полувремето Балкан изоставаше с 21 точки - 43-22. В този период зеленобелите определено изпитваха немощ - не само физическа, но и тактическа, и игрова.


Нещата не се промениха кой знае колко и в оставащите две четвъртини. И изходът на срещата отдавна бе ясен, за да се стигне до разгромното поражение с 84-53.


Този път нямаше с какво да се обвинят и съдиите - баскетболистите на Балкан през цялата среща бяха прекалено бавни и  лесно предвидими. Напоследък просто стана модно в подобни случаи да се използва за оправдание  терминът "липса на енергия".


Като се има предвид всичко това,  безинтересно е какво показва статистиката. Показателно все пак е, че нито един играч на Балкан не можа да достигне десет вкарани точки. И в тази среща не взе участие Сияни Чейъмбърс, не са особено големи шансовете той да се появи и в третия мач.