Надявам се вашата партия да не снеме утре подкрепата си към Нейкова, обърна се президентът към Тошко Йорданов от ИТН


Камелия Нейкова е новият председател на Централната избирателна комисия. Тя е от квотата на "Има такъв народ", но първо бе предложена за поста от лидера на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова. 


Сред предложените членове на ЦИК от "Има такъв народ" има има едни кандидат с опит, експертиза, почтен, била е говорител на ЦИК - това е Камелия Нейкова, каза Манолова. 


Председателят на групата на ИТН в парламента Тошко Йорданов поиска да чуе и мнението на останалите партии за Нейкова. 


Ние няма да правим предложение за председател, но този дебат, който водим днес тук, ако с такива послания и за такава дейност изпращаме нашите представители в ЦИК, аз съм притеснени за работата й и най-вече за произвеждането на едни демократични, свободни и честни избори, обяви Карадайъ. 


Принципът и магаре да вържа, ще го изберат, не може да бъде част от демократичния процес - дали за шеф на ЦИК, дали за парламента, коментира Христо Иванов. И подкрепи президента, че ГЕРБ трябва да има зам.-председател на ЦИК и Димитър Димитров бил добро предложение. 


С оглед на добрите думи, които чухме за един от нашите кандидати, официално правя предложение за Камелия Нейкова, обяви Виктория Василева от ИТН. 


"В тази ситуация жребий няма да теглим, съставът е ясен, председател на Централната избирателна комисия ще бъде Камелия Нейкова. Димитър Димитров ще бъде заместник-председател", заяви президентът Румен Радев.


"Надявам се вашата партия да не снеме подкрепата към Камелия Нейкова", обърна се президентът към Тошко Йорданов от "Има такъв народ" и помоли представителите на партиите да подпишат протокола.