Център за социална рехабилитация и интеграция „СВЕТИ ЙОАН РИЛСКИ“ се намира в село Горна Малина в двора на храм "Успение Богородично" и е с капацитет 30 деца.

С разкриването на услугата църквата се връща към социалната си роля за подпомагане на нуждаещите се. Средствата за изграждането на Центъра саосигурени по европейска програма и собствено финансиране.

Лентата прерязаха Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ
Поликарп, викарий на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Деница Сачева, министър на труда и социалната политика /в оставка/, д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция за закрила на детето и кметът на Община Горна Малина инж. Ангел Жиланов.

Социалният център ще работи с деца и младежи с увреждания или в риск не само от община Горна Малина, но и съседни населени места.

Голяма е не само радостта ни, но и отговорността, защото правим всичко с отговорност към Бога. Ще работим за това да бъдем за радост на църквата ни и в полза на всички хора, които тук да намират живот, благодат, Божия милост, изцеление от всички духовни и телесни недъзи. Тук ще се лекуват душите и да се рехабилитират телата, заяви настоятелят на свещеноиконом Серафим Янев, който е сред инициаторите на проекта. Смисълът, който влагаме, е разглеждане духовното и телесното здраве заедно. Това, с което специалистите не могат да помогнат, Бог може, добави той.

Това са добри и полезни начинания. Изключително се радвам, че дойде време църквата да гради нещо свое и да кани народа, да се постига не само духовното израстване, но и социално, каза Епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.