Вчера завърши четиридневният тренировъчен сбор на проектонационалния отбор на България за момчета, родени  2008 година. Сред  повиканите бе и 13-годишният футболист на Балкан Георги Стефчов.


"Получихме писмо от БФС, с което ни уведомиха, че Георги Стефчов е получил повиквателна да се яви на този лагер-сбор - каза един от треньорите му в Балкан Николай Николов -  Вероятно е бил забелязан след финалния мач за първенството на София област за деца, в който Балкан победи Рилски спортист Самоков. Тренировките се провеждаха на националната база в Бояна. Наблюдавах Георги в контролната среща в последния ден на сбора, включи се много добре".


"Въобще не очаквах, че ще бъда повикан, изненадах се много - каза Георги Стефчов, който днес бе на тренировката с връстниците си от Балкан. - Тези 38 момчета бяха от цяла България, повечето от големите столични клубове".


Георги Стефчов тренира футбол от шестгодишен при Николай Николов, Здравко Атанасов и Мариян Маринов, ученик е в ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" Ботевград.