От обществената чешма по пътя за Врачеш вече тече вода. За да заработи отново, е монтирана 180 метра нова водопроводна тръба. Мястото около чешмата е почистено, поставена е соларна лампа, има и пейки за отдих. Бъчвата над чешмата символизира развитието на бъчварския занаят във Врачеш. На по-късен етап на нея ще бъде изписано името на чешмата – „Орловец“. 


„Покрай чешмата ще минава велоалеята между Ботевград и Врачеш. Убеден съм, че тя ще се превърне в предпочитано място за разходки и спорт. Хората ще спират  за кратък отдих именно при чешмата. Затова решихме да я възстановим и да придадем по-привлекателен вид на мястото. Дано спиращите там да си наливат вода проявяват повече добросъвестност и не замърсяват пространството с отпадъци“, каза пред наш репортер общинският съветник и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ за Софийска област Дамян Маринов, който поде инициативата за възстановяване на чешмата и облагородяване на мястото около нея. Дейностите са осъществени с помощта на членове на местната структура на партията. 


„При посещението ми в селата, по време на предизборната кампания, хората споделят малки проблеми, за решаването на които всеки един местен кандидат за народен представител може да помогне. Защото всичко изречено е безсмислено, ако не е подкрепено с добри дела. Така мисля“, коментира Дамян Маринов.


На чешмата се виждат остатъци от предизборен плакат на друга партия, който е бил премахнат. 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!