Освен Литаково, съседните  Радотина и Рашково също  изпитат големи затруднения заради ремонта на републиканският път III – 161 Ботевград- Ребърково. Трасето минава и през двете малки селата и за да бъде избегнато шосето с липсваща настилка, разрушени мостове и необезопасени дупки, шофьорите минават по обиколни малки селски улички. Те обаче не са пригодени за интензивен трафик и  буквално биват разбивани.
Със спирането на ремонта  на републиканския път от 19 юли заради разпореждане на АПИ, хората в Рашково и Радотина са възмутени и се присъединяват към  протестната подписка на жителите на Литаково с искане ремонтът да продължи  веднага и още преди зимата да имат нормален транспортен достъп.
Разрушеният път затруднява шофьорите на междуградския транспрорт, снабдителите на хранителните магазини и всички, които всеки ден пътуват до работните си места.
Идването на линейка и пожарна в Радотина и Рашково също отнема много повече време, което при тежки инциденти може да се окаже фатално. В двете малки села живеят предимно възрастни хора.
Ще се върне ли строителната фирма на обекта – отговор на този въпрос ще има най-рано в петък, когато е срещата на регионалния министър Виолета Комитова с кмета на общината Иван Гавалюгов.


Бисера Иванова
Снимки: Вихрен Пиронски