При крайно неприятно и дъждовно време се проведе Третият кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене за деца велосипедисти по правилата на ФИА в гр. Силистра. Сякаш р. Дунава се беше настанила пред площад „Свобода“ на общината и непрекъснатият дъжд не искаше да даде възможност  да се проведе състезанието по майсторско управление на велосипед.
Все пак с своите завидни умения при организиране на тези прояви, отново се отличи председателят на СБА – Велико Боев,  който заедно със служителите от СБА Силистра, общината и гл. съдия – Христо Атанасов и с помощта на Димитър Панчев, успя да проведе състезанието, въпреки лошото време. АК „Север - София“ отново любезно предоставиха елементите за майсторското управление на велосипед. Дъждът не попречи на състезателите да се порадват на тениските и шапките, предоставени от СБА Силистра.
Много спонсори и приятели на дейността по Приложно колоездене в града и общината, спомогнаха за провеждането на кръга. Сред благодетелите се открои Велизар Нейков – управител на фирма „Вене“ ЕООД, бивш участник в отбора на град Силистра през 1998 г.
Независимо от непостоянното дъждовно време, децата от местното читалище приветстваха участниците в Третия кръг от Републиканския шампионат с танцова програма. Домакините бяха осигурили много предметни награди, а най-добрите в отборното и индивидуално класиране получиха купи и медали. С най-много отличия отново се окичиха децата от общ. Берковица с треньор – Цветана Петкова.


Индивидуално класиране – момичета
1. Марина Тончева   - общ. Берковица  - 5   н.т.
2. Никол Белчева   - гр. Силистра - 11 н.т.
3. Анна Григорова  - общ. Берковица  - 11 н.т.
4. Спасияна Желязкова  - общ. Берковица - 23 н.т.
5. Стела Трифонова  - общ. Челопеч  - 24 н.т.
6. Гергана Кръстева   - общ. Берковица - 27 н.т.
ндивидуално класиране – момчета
1. Мартин Илиев   - общ. Берковица - 13 н.т.
2. Цветелин Йотов  - общ. Етрополе  - 13 н.т.
3. Даниел Атанасов  - общ. Челопеч  - 19 н.т.
4. Кристиан Георгиев  - общ. Берковица - 24 н.т.
5. Георги Комитов  - общ. Челопеч  - 27 н.т.
6. Васко Стефанов  - общ. Етрополе  - 39 н.т.


Отборно класиране
1. общ. Берковица  - 87   н.т.
2. общ. Челопеч   - 125 н.т.
3. общ. Етрополе  - 187 н.т.


Купата на  кмета на гр. Силистра спечелиха децата от отбора домакин.


Текст и снимки: Светослав Кръстев СБА - НДПК