Винаги когато се чертаят дългосрочни планове за различни прояви се оказва впоследствие, че трудно се реализират. Поставени обаче на здрава основа от можещи и знаещи професионалисти с опит в подобни прояви се проведе Четвъртият кръг от Републиканския шампионат по правилата на ФИА в гр. Ямбол.
Главния организатор областният съвет на БЧК в лицето на неговия директор – Митко Филипов и всеотдайният му екип и най - вече Гергана Георгиева и Кънчо Илиев бяха осмислили и най-малките детайли по провеждането. Разбира се дъждът в деня на провеждане на състезанието не успя да помрачи ведрото настроение, като Народно читалище „Съгласие“ подслони малките велосипедисти, докато премине бурята пред общината.
Проявата по безопасност на движението уважиха зам. кметът - Михаил Керемидчиев, председателят на общинския съвет Антон Шиков, директорът на НДД – Татяна Досева, инспектор Мария Ботева – ГД “Национална полиция“ – сектор „Пътна полиция“ и д-р Живка Димитрова от НС на БЧК. В даден момент дъждът се оттегли от площада пред общината, което позволи на гл. съдия – Христо Атанасов да подреди трасето за провеждане на дисциплината „Майсторско управление на велосипед“. Част от елементите се бяха намокрили от дъжда, но това не попречи на малките велосипедисти да покажат своите умения в дисциплината.
Домакините се бяха постарали да разнообразят престоя на децата в гр. Ямбол с богата културна програма – посещение на Етнографския музей, паметника на велосипедиста, а вечерта в лятното кино беше организирано чудесно тържество на най-добре представилите се велосипедисти в кръга. Домакините предоставиха сладки изкушения под формата на сладолед и торти от сладкарница „Неделя“. За всички участници имаше по един възпоменателен медал. Малките велосипедисти от гр. Ямбол не бяха доволни от своето класиране накрая в таблицата, но всяко начало е винаги трудно.
Най-добре класиралите се отбори и състезатели получиха  купи и медали от домакините. Всички ръководители и състезатели получиха възпоменателни медали за Четвъртия кръг от шампионата. Плакети от УС на  СБА бяха връчени на главните организатори – Митко Филипов, Гергана Георгиева и Кънчо Илиев. Председателят на СБА -Ботевград – Любомир Лазаров, който отговаря и за БЧК в областта си, награди с плакет от община Ботевград – Митко Филипов. Директорът на НДД награди със специални плакети зам. кметовете – Енчо Керязов, Михаил Керемидчиев и председателя на общ. съвет Ямбол – Антон Шиков.


Индивидуално класиране – момичета
1. Гергана Кръстева   - общ. Берковица  - 17 н.т.
2. Спасияна Желязкова   - общ. Берковица - 21 н.т.
3. Марина Танчева  - общ. Берковица - 27 н.т.
4. Никол Белчева  - общ. Силистра  - 35 н.т.
5. Божидарка Ценова  - общ. Етрополе  - 41 н.т.
6. Василена Василева  - общ. Челопеч  - 44 н.т.


Индивидуално класиране – момчета


1. Цветелин Йотов  - общ. Етрополе  - 10 н.т.
2. Георги Комитов - общ. Челопеч  - 15 н.т.
3. Мартин Илиев  . общ. Берковица - 27 н.т.
4. Кристиан Георгиев - общ. Берковица  - 28 н.т.
5. Даниел Атанасов  - общ. Челопеч  - 29 н.т.
6. Борил Стоичков - общ. Челопеч  - 45 н.т.


Отборно класиране


1. общ. Берковица    - 25   н.т.
2. общ. Етрополе    - 62   н.т.
3. общ. Челопеч     - 79   н.т.
4. ОУ “Христо Смирненски“ - Ямбол         - 124 н.т.
5. ОУ “Любен Каравелов“ – Ямбол          - 156 н.т.


Отборът на гр. Силистра участва в индивидуалното класиране. Купата на кмета на  гр. Ямбол - Валетин Ревански бе присъдена на Цветелин Йотов от община Берковица, представил се най-добре в индивидуалното  класиране. Всички участници си пожелаха отново предстояща среща през 2022 г. в гр. Ямбол.
Областният съвет на БЧК, неговият директор – Митко Филипов и екипа му освен, че показаха организационни умения, заявиха ясни амбиции да се включат активно в следващите Републикански шампионати по Приложно колоездене, както и да обновят съществуващото детско авто – градче.


Текст и снимки: Светослав Кръстев СБА - НДПК