Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се състоя среща на министър Комитова с кметове и фирми, засегнати от спрените пътни проекти, заради което бе отстранен досегашният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ - Апостол Минчев. На срещата присъства и кметът на Община Ботевград - Иван Гавалюгов.


„Министър Комитова искаше да се запознае с проблемите в момента така, както ги виждат строителите и кметовете. След срещата проведох и няколко разговора с ангажираните към нашия казус институции, включително и с началника на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) - арх. Влади Калинов, както и с началника на Регионална дирекция национален строителен контрол на Софийска област - инж. Анатолий Младенов. Мога отговорно да заявя, че от понеделник – 26 юли, ще бъдат възстановени ремонтните дейности по републиканския път III – 161 - Ботевград-Ребърково. Доколкото разбрах, причините да бъде спряна работата по обекта са административни нарушения и процедурни пропуски.“ – коментира Иван Гавалюгов по повод срещата в МРРБ.


Какво каза още кметът на общината за проведените разговори в министерството, можете да проследите във видеото под текста.