Футболният отбор на Балкан стартира новия сезон на Югозападната трута лига в събота, 7 август като домакин на Ботев Ихтиман. Срещата е от 18.00 ч. на градския стадион "Христо Ботев".


Входът за зрители на стадиона е безплатен, съобщиха от клуба.   Отличната си игра, която отборът демонстрира през пролетния полусезон и която продължи и в контролите, заслужава да се види от повече любители на футбола. Те все още имат тази възможност, защото не се знае дали отново няма да се вземе решение за недопускане на публика, имайки предвид ситуацията с новата вълна на вируса.


Преди няколко дни - във вторник, в първия си официален мач за новия сезон, Балкан победи Ботев Ихтиман с 2-0 като гост в областния кръг на турнира за Купата на България.  Въпреки този успех на Балкан, отборът от Ихтиман се очертава като сериозен съперник през новия сезон.


В отбора са привлечени петима нови играчи, най-сериозното име от които е това на Борислав Балджийски. За последно той игра в първенството на Косово, а след това отклони оферта от тим от Северна Македония и реши да играе за Ботев Ихтиман. Преди това Балджийски игра за Славия,  Монтана и Дунав. Освен него нови попълнения са: Любомир Танев от Оборище Панагюрище, Хакъев от Локомотив (Пловдив), Мартин Димов от Левски (Лом) и вратарят Васил Найденов от Септември.