Челси даде поредната си сериозна заявка за титлата в Премиършип, след като буквално размаза Мидълсбро в мач от 8-мия кръг на първенството. Двубоят на „Ривърсайд” завърши при разгромното 5:0 за „сините”, които бяха пълни господари на терена.

Голеадата откри Саломон Калу в 14-тата минута, когато чернокожият нападател от близко разстояние допълни несполучлив опит за удар на Жулиано Белети. До края на полувремето гостите имаха още няколко шанса да отбележат нов гол, който обаче така и не падна. Жулиано Белети се погрижи за удвояването на преднината 6 минути след почивката, когато от над 35 метра със страхотен шут в левия ъгъл не остави шансове на Търнбъл.

Само 120 секунди по-късно Малуда проби отдясно и подаде към Калу, чийто удар рикушира в Уедър и стана неспасяем за стража на Боро. В 63-тата минута Франки Лампард се възползва от центриране на Калу и вкара за 4:0. В 67-мата пък Анелка излезе в удобна позиция, ударът му бе избит от Търнбъл, но се удари в гредата и се върна в краката на Малуда, който без проблеми оформи крайното 5:0.

Преди изиграването на другите мачове от кръга „сините” излязоха еднолично начело с 20 точки, 3 пред Ливърпул, който обаче тепърва ще играе своя мач. Мидълсбро е на 12-та позиция с 9 точки