Седма поредна победа начело на Челси постигна Карло Анчелоти. Този път негова жертва стана тимът на Тотнъм и това стана доста изразителното 3:0. Трудно е да се каже дали резултатът точно отразява съотношението на силите, но все пак „сините" за пореден път доказаха класата си. В основата на успеха както винаги бе Дидие Дрогба, който създаде всички опасности, а реализира и попадение.

Самият мач започна отлично за Тотнъм, който на няколко пъти бе близо да поведе. Това обаче така и не стана. Дефо, Кийн и Джермейн Джинас или стреляха близо до гредите, или Петър Чех ги отчайваше с изявите си.

Ситуацията изглеждаше сякаш, не Челси, а Тотнъм е на своя стадион и установява домакински натиск. След 30-ата минута Челси взе контрола над мача. Това стана след едно от редките попадения на Ашли Коул. Той получи отлично центриране от Дрогба и с летящ плонж прониза Карло Кудичини.

Втората част започна със съмнение за дузпа за Тотнъм. Лондончани имаха претенции за нарушение срещу Кийн, но Хауърд Уеб си замълча.

В 60-ата минута Михаел Балак реши всичко в двубоя. Удар на Дрогба бе избит от Кудичини, но при добавката германецът бе безпогрешен.

Малко по-късно Дрогба увенча отличната си игра с лесен гол на празна врата след грешка на Чорлука.

В края на мача много тежки травми на пръв поглед получиха Себастиен Басонг от Тотнъм и героят на мача Дрогба, които бяха изнесени на носилки.

Така с поредния си успех през сезона Челси продължава да е лидер в класирането с пълен актив от 18 точки, пред шампионите от Юнайтед, които имат 3 по-малко.

В същото време Евертън постигна лесна победа с 3:0 над Блекбърн. Това стана с две попадения на Луи Саха и едно на Джоузеф Йобо.


СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Чех - Босингва, Тери, Карвальо, Ашли Коул - Балак, Есиен, Лампард, Малуда - Анелка и Дрогба.

ТОТНЪМ: Кудичини - Чорлука, Кинг, Басонг, Асу-Екото - Ленън, Джинас, Хъдълстоун, Паласиос - Дефо и Кийн