Изключително неприятно съм изненадан от това, което се случва и се случи на баскетболния отбор на “Балкан”. Всички, които сме израснали в този град, знаем, че баскетболът е една религия. Когато разбрах, че за пореден път има проблеми с регистрирането на отбора и с неговото финансиране, направихме всичко възможно да наваксаме пропуснатото. Някои хора в тази държава трябва да престанат да смятат, че нещата зависят само от тях и че сроковете за внасяне на определени парчини вноски и картотекирането на отбора, е просто някакъв произволен срок.
Наистина направихме всичко възможно. Дори имаше вариант  да увеличим лигата на 9 или 10 отбора, само и само един отбор с такава славна история и вицешампион от последния сезон, да остане там, където му се полага. Аз изказвам дълбокото си съжаление, че поради субективни причини, особено през последните дни, доведоха до всичко това. Не само кметът на града е виновен. Явно, че в цялата организация има проблеми. Но този, който посегне на най-святото на ботевградчани – баскетбола, който посегне на тази светиня, няма да бере добри плодове!
Дай Боже да се поучат от грешките си. Казвам го с голяма болка и съжаление, защото усилията на няколко човека, които се опитвахме тази година да спасим “Балкан”, просто отидоха напразно. Заради някакви емоционални и други изблици на определени хора. Аз няма да ги споменавам персонално, но не е хубаво това, което става.