Тази вечер от 20.00 ч. в зала Поливалента в Крайова мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще играе приятелски мач с домакините от CSM Крайова. Преди срещата ще бъде представена новата селекция на домакините за предстоящия сезон.


Това ще стане пред публика, но със съпътстващите ковид ограничения поради факта, че град Крайова е в жълтата зона.  Залата може да бъде изпълнена до 50 процента от капацитета, като разстоянието между зрителите трябва да бъде поне един метър.


Има обаче и други ограничения за зрителите.  На трибуните могат да присъстват лица, ваксинирани срещу SARS Cov-2 с поне 10-дневен период след завършване на ваксинационния цикъл. Или хора с PCR тест, не по-стар от 72 часа, или сертифициран огрицателен антигенен тест, не по-стар от 48 часа. Могат да рисъстват и преболедували, които са в периода между 15-ия и 180-тия ден от установяването на инфекцията. Към всичко това се прибява и мзадължителното носене на защитна маска.


Домакините правят улеснение за онези, които не отговарят на тези условия. От 17.00 ч. пред залата ще бъде разположен ваксинационен пункт, като цената на един антигенен тест е 25 румънски леи, или по-малко от 10 български лева.


В сравнение с миналия сезон, отборът на Крайова подмени почти изцяло селекцията си. През лятото договори с клуба подписаха 10 нови баскетболисти. Шестима от тях са американци - четирима гардове и две крила, както и нигериецът Питър Олисемека. От миналогодишния остовен състав остава само центърът Богдан Цибърна. Начело на треньорскя щаб е гръцкият специалист Михалис Какиузис, който замени на този пост отказалия се от треньорството бивш наставник на Балкан Александър Тодоров.