Равносметката от представянето на момчетата на Балкан до 16 години от първия турнир в група В на централноевропейската зона от турнира на Младежката евролига в унгарския град Печ е 3 победи и 1 загуба.


В последния си мач днес по обяд възпитаниците на треньора Николай Пеев направиха забележителен обрат срещу Интер Братислава. След като изоставаха през първите три части, те успяха с много воля и с необходимата доза късмет да спечелят този изключително оспорван мач с 82-81 (11-20, 27-22, 22-19, 22-20 ).


Александър Гавалюгов изигра отново страхотен мач и отбеляза 49 точки - вкара 7 тройки от 19 опита, а за 2 точки е 11 от 27. С по 9 точки са Галин Георгиев, който бе обявен от организаторите на турнира за играч на тази среща, той овладя най-много борби - 14, и Кристиян Василев, който пък сграбчи 9 борби под двата коша. С 6 точки е Калоян Живков, 4 вкара Стефан Стефанов, 3 добави Виктор Груев. За Интер Братислава двама са с дабъл-дабъл: Марош Голиан с 18 точки и 10 борби и Тобиаш  Грегор със 17 точки и 15 борби.


Александър Гавалюгов бе обявен за най-добър играч на Балкан в този първи турнир, освен това бе включен и в идеалната петица.


"Постигнахме добър резултат в този първи турнир - каза веднага след последния мач треньорът Николай Пеев. - За отбелязване е, че във всеки един от участващите отбори имаше поне двама играчи над 2 метра, при нас няма нито един с този ръст".


Огромни благодарности на майката на играча на Балкан Зари Георгиев - Рени, за снимките от турнира в Печ.


Вторият турнир ще бъде в Ботевград през февруари. В него Балкан ще играе със силните отбори на Дан Дачиян от Румъния, с другия унгарски тим Хонвед Академи, със словенския Айдовшина и с Пардубице от Чехия.