На своя стадион в Ботевград домакините започнаха без шестима  основни играчи, които в останалите мачове са твърди титуляри - Костадин Котев, Павел Петков, Йордан Апостолов, Калоян Бонев, Димитър Руйчев и Николай Цветков, като последният не бе в групата заради травма. 


Единственото попадение в мача  падна в 29-та минута след мелле в наказателното полен на Балкан и Николай Ботев отбеляза с удар отблизо. И това 1-0 за Чавдар остана до края на срещата. Малко по-късно Ивайло Бояджиев от Балкан изби топката пред голлинията. Въпреки това балканци също имаха своите възможности за гол, особено в последните петнайсетина минути на първотно полувреме, но Кристиян Ковачев на три пъти не можа да нанесе точен изстрел.


През второто полувреме в игра за Балкан се появиха Руйчев, Петков, Апостолов и Бонев  и домакините установиха натиск към вратата на етрополци. Не можаха обаче да  стигнат до попадение, въпреки солидната подкрепа на публиката - в края удар с глава на Петър Василев кацна на напречната греда, а в последната минута на добавеното време удар на Ковачев мина покрай страничния стълб.


През това второ полувреме гостите разчитаха предимно на контри, но не само на това. Те много често започнаха да се въргалят и да лежат по терена, не показажа мъжко поведение  и постоянно претендираха за нещо, вследствие на което през тази втора част футболът на терена бе само около двайсетина минути. Да браниш резултата е съвсем резонно, но очевидно за българския футбол не е присъщо това да става с мъжка игра и футболни достойнства, както е в доста други шампионати. Независимо от нивото на лигата.


Доста под нивото за трета лига бе и съдийската тройка начело с главния рефер Йото Гарабедов, който - освен че нямаше еднакъв аршин - не можа да се справи с тенденциозното бавене на играта от страна на етрополци. Най-показателна за това бе ситуацията, при която не можа да накара играч на Чавдар да напусне, след като му бе вдигнал червен картон.


Така Чавдар Етрополе спечели областния финал за Купата на АФЛ. И по-нататък в междоубластния кръг ще срещне един от победителите в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и София град.


А Балкан ще се концентрира върху участието си в Югозападната трета лига, където му предстоят тежки срещи. Първата от тях е тази събота, когато гостува на Пирин Разлог.