Футболният отбор на Балкан постигна своята 13-та победа от началото на първенството. Днес той спечели срещу втория тим на Септември с 2-1. Успехът срещу младия столичен тим обаче дойде доста трудно. Домакините направиха обрат, след като първото полувреме губеха с 0-1.


Дубълът на Септември откри резултата в 14-та минута, като след изпълнение на пряк свободен удар от около 22 метра топката се отклони от главата на играч в стената на Балкан и излъга вратаря Котев.


Веднага след това балканци натиснаха здраво, но така и не можаха да вкарат до края на полувремето, въпреки че в 34-та минута останаха с човек повече. До 30-та минута те имаха десет неточни удара към вратата на съперника. В 31-та минута удар с глава на Кристиян Ковачев срещна гредата, а в 37-та Йордан Апостолов не можа да отбележи от чиста позиция в рамките на вратарското поле, ударът му бе спасен.


В самото начало на второто полувреме в игра влезе треньорът и президент на Балкан Иван Редовски. И само след петнайсетина минути направи асистенция с глава за изравнителния гол на домакините, отбелязан отново с глава от Петър Василев. 40-годишният Иван Редовски неслучайно бе с номер 40 на фланелката.


Обсадата на вратата на гостите продължи и след изравнителното попадение. В 72-та минута Балкан удари втора греда, този път след удар на Николай Цветков.  Три минути по-късно главният съдия Буров отсъди неоспорима дузпа за домакините за игра с ръка на играч на Септември в наказателното поле. От бялата точка Демона бе безапелационен за 2-1 в полза на Балкан. До края зелените имаха още няколко възможности, но не можаха да вкарат.


Балкан остава лидер в класирането, вече на 6 точки пред втория, след като Кюстендил загуби с 2-0 като гост на Чавдар Етрополе.


В следващия XVII кръг, който заради изборите е изтеглен за сряда, Балкан е гост на Пирин Гоце Делчев. В днешния кръг Пирин ГД загуби като гост на Беласица с 4-0. Витоша Бистрица победи  с 3-1 Пирин Разлог, а Оборище завърши 1-1 като домакин на Банско тийм.