Футболистите на Балкан спечелиха домакинския си мач от Х кръг със Септември II с 3-1 (1-1). Те откриха резултата в 7-та минута след точно изпълнена дузпа от Дейвид Йорданов, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле.


Две минути по-късно Калоян Бонев излезе срещу вратаря на гостите, но не можа да го преодолее. В 12-та минута удар на Павел Павлов мина близо до вратата. Младите футболисти на Септември изравниха в 20-та минута след бърза контраатака. До края на полувремето Руйчев от Балкан улучи гредата в 25-та минута, а 2 минути след това удар на Бонев бе спасен.


Второто полувреме започна с натиск на Балкан, който бързо се увенча с гол. В 50 та минута след удар на домакините топката се отби от напречната греда и се върна в полето, където Калоян Бонев бе най-съсредоточен и с глава вкара топката в мрежата за 2-1.  Пет минути по-късно Бонев бе близо до трети гол, но вратарят изби със сетни усилия.


В 60-та минута след отлична индивидуална акция Павел Петков вкара трети гол зда Балкан с прецизен удар точно до страничната греда.


След тази победа Балкан остана на шестото място с 13 точки, с 1 по-малко от Банско, който победи като домакин Ботев Ихтиман с 3-0. Първа точка загуби Марек, който завърши 1-1 у дома с ЦСКА 1948 III. Чавдар  пък загуби като домакин от Сливнишки герой с 0-1, а Пирин ГД претърпя поредна загуба - този път  в Гоце Делчев от Левски Раковски с 1-2.


В следващия кръг в събота, 15 октомври Балкан е гост на Левски Раковски.