Днес е е обявен ден на национален траур в страната. Причината са жертвите на двете трагедии - на пожара в дом за възрастни в село Рояк и на тежката катастрофа на автобус на АМ "Струма".


Правителството изказа своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.


Припомняме, че вчера в община Дългопол обявиха ден на траур заради загиналите девет души при пожар снощи в частен дом за възрастни хора в село Рояк.


 РСМ очаква да се включи в разследването на катастрофата на "Струма"


Подадени са необходимите документи, след като македонски експерти не са били допуснати на аутопсиитее


Скопие очаква днес да се включи официално в разследването.


Македонското правителство пък обяви тридневен траур - от 23 до 25 ноември, заради тежкия пътен инцидент с 46 души, които изгоряха в автобус на АМ "Струма" край пернишкото село Боснек.


В знак на съчувствие вчера пред македонското посолство в София граждани оставяха цветя.


Честванията в Етрополе по повод Освобождението на града от турско робство се отменят. Остават само панихидите: от 10:00 часа  при Руския паметник в двора на църквата „Свети Георги” и от 10:30 часа при Руския паметник в двора на църквата „Св. Архангел Михаил” – гр. Етрополе. Венци и цветя ще бъдат поднесени и пред Паметника на загиналите във войните етрополци.


От 11.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред Руския паметник в местността „Прогон” – гр. Етрополе.


От ЕТРОПОЛСКАТА СЕКЦИЯ НА САЙТА ЗКАЗВАМЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ.