Община Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев 1884“ организират празнични инициативи по случай Бъдни вечер и Рождество Христово.


Програмата включва благотворителната инициатива „Сподели Коледа“ в подкрепа на най-нуждаещите се наши съграждани. Кутията за дарения ще остане на партерния етаж в общинска администрация от 1-ви до 17-ти декември.


Празнично настроение ще цари в града с коледните изпълнения на открито на Общински духов оркестър - Ботевград на 9-ти и 7-ми декември от 17:30 ч.


„Коледна магия“ – приказки и песни пред камината. Ботевградски общественици ще четат детски приказки във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884“, а деца – самодейци, под акомпанимента на Силвия Младенска, ще пеят коледни песни за малки и големи на 13-ти, 14-ти и 15-ти декември от 17:45 ч.


Концерт-спектакъл на Общински духов оркестър Ботевград „Веселата стълбица с коледни мотиви“ за децата от 1-ви до 4-ти клас ще се проведе в големия салон на читалището на 16-ти декември. 


Библиотека „Иван Вазов“ ще представи български автори, по чиито стихове са създадени коледни детски песнички. Събитието е на 20-ти декември от 17:45 ч. във фоайето на читалището. Деца – самодейци ще изпеят заедно с публиката най-популярните.


Читалищен концерт „Споделено с приятели…“ ще зарадва жителите и гостите на града на 22-ри декември от 19:00 ч. В него участие ще вземат гост-изпълнителите: Невен Петрова, Габриела Партовска и Марин Христов – Христе. Билети за концерта ще се продават на касата на читалището.


По време на празничните дни в таблата по проект „Хетеротопии“ на пл. „Саранск“ ще бъдат подредени репродукции на художничката Дея Вълчева – „Коледна приказка зад стъклото“. 


Децата от детските градини в общината пожелават светли празници на всички със своите коледни рисунки, които ще бъдат подредени в таблата по проект „Хетеротопии“ на бул. „Трети март“. Тяхното творчество ще бъде презентирано и в сградата на Община Ботевград, НЧ „Христо Ботев 1884“, МБАЛ – Ботевград и Туристически информационен център – Ботевград.


На витрината на читалището ежедневно в делничните дни ще бъдат прожектирани коледни клипове „Изненада…“.


Събитията ще се проведат съгласно въведените противоепидемични мерки!


Организаторите пожелават щастливи празници на всички!