„Това е една чудесна инициатива, чудесна идея на НЧ „Христо Ботев 1884“ и общинската администрация. Надявам се в бъдеще тя да стане традиционна и да се организира и по други поводи и празници“ – каза кметът Иван Гавалюгов за тридневното събитие “Коледна магия - приказки и песни пред камината“, което завърши тази вечер. Той пожела на присъстващите във фойето на читалището весели празници, семеен уют и много топлина.


Освен кметът Гавалюгов в четенето на коледни приказки се включиха още секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова и директорът на Исторически музей - Ботевград Рени Лазарова.


„Радвам се, че съм тук и че ще можем тази вечер да споделим заедно духът на Коледа, който, вярвам, всички ни е завладял. Именно в този дух аз избрах да Ви прочета една приказка на големия български майстор на детските приказки - Ангел Каралийчев. Тя е озаглавена "Коледна приказка". Идеята на тази приказка е, че Дядо Коледа символизира добротворството, а то живее във всеки от нас...  Само трябва да му позволим да се прояви, когато някой има нужда от помощ..., каза пред децата Стефка Граматикова.


На сцената на „Коледна магия – приказки и песни пред камината“ се изявиха деца от театралното студио към читалището. Със свои изпълнения на пиано в програмата участваха и възпитаниците на музикалната школа – Никол Бориславова и Виктория Петрова. Десислава Младенска зарадва аудторията с вокално изпълнение. 


Водещ на събитието бе Мирослав Тончев – ръководител на младежки театър „Карнавал“.