Приказки и песни пред камината – едно своеобразно пътешествие в един друг по-добър и вълшебен свят, вдъхновен от коледните празници, събра деца на различна възраст и техните родители във фоайето на читалище “Христо Ботев“. Като в уютен и спокоен дом, изпълнен с добрата и обич, те се настинаха пред горящата камина в очакване на приказките. Най-напред към тях се обърна Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, приветствайки ги за това, че са уважили инициативата на Община Ботевград, Народно читалище “Христо Ботев“ и Общинска читалищна библиотека “Иван Вазов“. 


“Да се потопим в света на приказките в навечерието на най-светлите християнски празници, е наистина прекрасно!“, каза тя. Стефка Граматикова бе избрала да прочете приказката “Двете сестри“ на Георги Райчев. “Надявам се в края на приказката всички да разберем защо краят на една година и началото на следващата ни зареждат с толкова приятни и красиви емоции. И дано добротворчеството е най-силната от тях“, каза още тя.


В четеното се включиха още Румяна Гиздова – директор на детската градина “Слънце“, Йонко Ненчев – общински съветник, деца от Детска театрална школа с ръководител Мирослав Тончев. 


Изпълненията на талантливите пианисти Вихрен Пиронски и Ивелин Станев  с преподаватели Силвия Младенска и Иванка Савова, и на детски хор “Бонка Големанова с диригент Боряна Нешкова направиха атмосферата още по-празнична и допринесоха за доброто настроение на присъстващите.


Събитието завърши с благопожелания за здраве, много обич и хубави моменти през идната година, които участниците в четеното отправиха към зрителите.