Младият тим на Балкан надигра Хебър в директен сблъсък за второто място в регион “Запад” на ББЛ А група. Тимът на Мирослав Ралчев се наложи над опитния съперник с 90-93, след много оспорван мач, обрат през второто полувреме и силно включване на Здравко Христов и Александър Гавалюгов. Това беше втори успех за ботевградчани над този съперник, в който личат имената на опитни състезатели като Станислав Славейков, Стоян Петков и Кирил Райков


 Така към момента Балкан е с актив от 9-4 зад лидера Миньор с 11-1, а Хебър е 8-5. Фаб Файв е само с 2 загуби и 9 победи, но с 2 мача по-малко. В следващия кръг на 1 февруари от 19:30 часа в зала “Триадица” “зелените” срещат Спортист 1959 Своге.


Мачът започна оспорвано като Хебър водеше с малка разлика през първото полувреме. Както след първата част, така и на полувремето разликата бе 5 точки в полза на съперника, което завърши при 48-43. 3 минути след началото на второто полувреме Балкан обърна за първи път в своя полза при 53-55 след тройка на Здравко Христов..


След оспорвани минути двата тима започнаха последната част отначало след равенство при 67-67. В нея ботевградчани натрупаха за първи път по-голяма преднина от 7,8 точки след няколко тройки на Гавалюгов. Хебър обаче нямаше намерение да се предава и върна интригата в мача. Тимът стопи пасив от 8 в последната до 2, 11 сек. преди края при 89-91. Това стана след две тройки на Денис Петков и два фаула на Станислав Славейков.


Последва таймаут за Балкан, който имаше последна атака в мача. Здравко Христов бе фаулиран в нея и вкара единия за 89-92. След него и Петков бе фаулиран, тъй като оставаха още няколко секунди, правейки резултата 90-92. 6 секунди до края и Пищиков застана на наказателната линия, оформяйки и крайното 90-93, след като съперникът не успя да реализира последния си шанс.