Състоянието на 15-километровия път през Ботевградски проход (Арабаконак) отново беше тема на разговор между кмета на общината Иван Гавалюгов и областния управител Иван Иванов. „Разговаряхме вчера след тържеството по повод 3-ти март пред паметника „Арабаконак“. Той лично се убеди, че пътят е в окаяно състояние", съобщи за местните медии градоначалникът.


Както сме информирали, според общината пътят през прохода трябва да стане държавен. Той се води общински път, но на практика не свързва населени места в нашата община. 


„Важно е да отбележа, че имаме твърдата подкрепа от областния управител това прехвърляне да стане факт. Казусът е сложен за разрешаване. До края на този месец ще проведем среща с Областно пътно управление по повод пътя през Арабаконак. В интерес на истината, на територията на нашата община са само 4 километра от пътя, но най-лошите. За ремонта на този път трябват няколко милиона лева. Не е тайна, че и двете общини – Ботевград и Горна Малина, не разпологат с такива средства“ – коментира кметът Гавалюгов.


Още по темата – във видеото!