Директорът на УМБАЛ „Лозенец” д-р Христо Стоянов ще се срещне с лекари от Ботевград, за да представи възможностите, които предлага столичната болница за лечение на пациенти и от нашата община. Срещата ще се състои на 17 март от 13:30 часа в залата на партера на община Ботевград. Срещата е отворена и за граждани, които се интересуват от условията за лечение в  столично здравно заведение.


Болницата, известна като Правителствена,  е създадена през 1948 година и дълги години е лекувала управленския елит на страната. И досега съществува представата, че в нея могат да се лекуват само хора с висока позиция в обществото.
„Да, болницата е създадена като правителствена. От тогава са изминали 74 години и  за щастие  досега са запазени високите стандарти на предлаганите медицински услуги. Екипът не прави  компромиси. Медицинските услуги обаче са за всички граждани от страната”- подчертава PR-ът на болницата Нели Иванова.
От 15 март в УМБАЛ „Лозенец” започнаха безплатни профилактични прегледи за хора, прекарали КОВИД. На фейсбук-страницата на здравното заведение са публикувани  телефоните за записване за безплатни прегледи при пулмолог и кардиолог.