Организацията по приемането и предоставянето на временна закрила на украинските граждани обсъдиха на работна среща днес областният управител на Софийска област Иван Иванов и директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Живко Коцев. Това е първата работна среща на двамата след назначаването на Живко Коцев на поста в ОДМВР. 


В разговора за подпомагането на украинските граждани бе подчертана бързата и професионална работа на Районното полицейско управление в РПУ Етрополе по организацията на предоставяне на карти за временна закрила на пристигащите от Украйна граждани. 


Иван Иванов и ст. комисар Живко Коцев засегнаха и проблема с прохода Витиня, известен като стария път Ботевград-София. Състоянието на пътя е изключително лошо, ситуацията допълнително се усложнява от факта, че той се явява обходен път за тежкотоварните камиони и автомобилите заради ремонта на виадукт  по автомагистрала „Хемус“. Областният управител подчерта, че вече е разговарял по този въпрос с директора на Областно пътно управление инж. Румен Сачански. В Областно пътно управление чакат одобрение от АПИ за предложените за ремонт пътни обекти. Иван Иванов и комисар Живко Коцев се разбраха за нова среща с участието на представители на пътната агенция, за да бъдат обсъдени конкретно въпросите на пътища в лошо състояние, тежък трафик и предпоставки за ПТП.