По повод Седмица на гората 2022, която тази година се провежда от 4 до 10 април, деца от детска градина „Слънце“ днес посетиха Държавно горско стопанство – Ботевград. По традиция малчуганите бяха подготвили специална художествена-музикална програма, с която поздравиха любезните домакини - държавните горски служители. Възпитаниците на детското заведение бяха съпровождани от директора на градината – Румяна Гиздова, както и от техните учители. 


С помощта на работници от Горското и в присъствието на новия директор на стопанството – Борислав Котузов, децата посадиха в разсадника на стопанството фиданка питомен кестен. 


След засаждането на дръвчето, горски служители демонстрираха на малките гости как се гаси пожар. Децата имаха възможност лично да се включат в занятието.


Гости на местното лесниество днес бяха и деца от градина "Славейче". 


В рамките на Седмицата на гората питомен кестен в разсадника на Държавно горско стопанство – Ботевград посадиха и възпитаници на детските градини „Синчец“ и „Звънче“. Този петък дръвчета ще садят и техните връстници от  „Иглика“ и „Кокиче“.