Десетки доброволци се включиха в инициативата „Добрия пример“, организирана от Община Ботевград и bTV Media Group. Те почистиха и облагородиха района около средновековната крепост "Боженишки Урвич“.


Участниците в събитието лакираха всички беседки на Урвишка поляната, засадиха няколко широколистни дръвчета, монтираха нови кошове за боклук по пътеката за крепостта. Материалите бяха осигурени от Община Ботевград.


„Благодарение и с помощта на многобройните доброволци днес успяхме да почистим пътеката от паднали клони и дървета. Туристите вече ще могат да се наслаждават на живописните гледки, изкачвайки се безпрепятствено до крепостта"– каза зам.-кметът на Община Ботевград – Борис Борисов, пред репортера на bTV - Станислава Цалова, която отразяваше събитието директно от Урвишка поляна.


В рамките на днешната инициатива бяха оцветени 10 къщички за птици и 3 хранилки, изработени, както вече сме информирали, от Момчил Узунов и негови приятели. Творческото занимание бе осъществено със съдействието на общинския съветник Лили Димитрова.


Малчуганите вложиха цялото си старание в начинанието. Родителите предложиха да закупят творенията на своите деца. От продажбата бяха събрани 120,20 лв. Средствата ще се използват за бъдещи благотворителни дейности. 


Днес доброволците показаха ентусиазъм и добро настроение, като превърнаха съботния ден в своеобразен празник на добрия пример!